Ilustrasi “Sindiran Hidup” Ini Punya 1000 Makna Mendalam. Yang Terakhir Cukup Tragis !

Posted on

ADAYANGBARU.com – Seringkali sebuah gambar, lukisan bahkan ilustrasi dapat menjelaskan tentang suatu peristiwa. Namun tak jarang pula menyindir kehidupan masa kini. Seperti gambar-gambar unggahan akun facebook Siakap Keli Press asal Malaysia ini. Kamu mungkin memiliki pemaknaan sendiri ketika melihatnya dan berbeda dengan orang lain.

Penasaran dengan karyanya? Yuk intik gambar seribu maksna yang kami rangkum dari berbagai sumber (9/6), berikut ini, cekidot !

1.Orang kaya

brilio.net

Dalam poket dia banyak duit, so menunjukkan barangsiapa yg banyak duit pasti boleh beli hakim, polis, lawyer dan sebagainya,” tulis akun Jay Casanova.

Hakim, polis, dan pihak berkuasa semuanya dah takde maruah takde harga diri boleh dibeli sama taraf dengan beli sabun dan beli pewangi jamban dekat supermarket. Orang kaya boleh buat jahat dan bebas,” tulis akun Luqman Hakim.

2.Dulu VS Sekarang

brilio.net

Asal bangga dia jadi pemimpin last-last jadi perompak negara mcm @najibrazak,” tulis akun Ahmad Syukhairy.

2005 agungkan pemimpin…2015 agungkan perompak,” tulis akun Lukis Atas Kertas.

Pemimpin = penjahat,” tulis akun Rhara Rahma.

3.Hukum tu…

brilio.net

Kita tak leh langkah undang undang. PM boleh langkah suka ati dia bila dia nak…kita kalau langkah sat lagi ade ahli mesyuarat simen ketuk pintu rumah,” tulis akun Lukis Atas Kertas.

Pemerintah menpunyai galah yang istimewa menlangkui undang undang dan rakyat hanya berkaki ayam,” tulis akun Lamarmyar Moon Moon.

Teringat dialog menteri nikah kahwin dgn puspawangi bila tgok gmbr ni..hehehhe,” tulis akun Madir Zx.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *